Ezoterika - ezotériával foglalkozó ezoterikus blog

Leírás, hosszan.

Utolsó kommentek

  • IGe: Érdemes elolvasni a témában: Horoszkóppal cáfolni a horoszkópot ? vilagnezet.blog.hu/2007/06/25/ho... (2007.06.25. 20:51) Mi az a Vízöntő korszak?
  • vjudit: És miután ennek a két számnak az összege 8 az alábbiakat állapíthatjuk meg: A 2-es számrezgése: Ez... (2006.10.13. 07:30) A huszonhatodikak
  • Lizzy: Szóval minden angol ember angyal lenne?? Na, ne! Esetleg a Colin Firth ... (2006.10.11. 15:37) Angyal
  • Lizzy: Napsugaras Bodorkám! Szerintem is fontos az önismeret, bár kérdéses, hogy valóban segítenek-e benn... (2006.10.11. 15:35) Egy kis teszt
  • Bodorka: Drága Lizzym! Igen, valóban jó ötlet az egyes vízformákkal végigvezetni az évszakokat, nekem is t... (2006.10.07. 21:58) Benyomások az évszakokról
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A teremtés művészete

2006.10.07. 21:49 Bodorka

Mottó: "Vigyázz, hogy mit kívánsz, mert megkapod!"

Drágáim!

Az ezotériában jártas emberek számára ismert tény, hogy a gondolatnak teremtő ereje van. Jó-jó, ezt mind tudjuk, de mit is jelent ez pontosan, hogyan is működik a dolog?
Gondolatainkkal asztrállényeket, ún. elementárokat teremtünk (nem összetévesztendők az elementálokkal, amik Isten teremtményei). Ezeknek a lényeknek nincs intellektusuk, nem is gondolkoznak, olyanok, mint egy program vagy egy vírus, ami bizonyos információkat tartalmaz, és egyetlen célja, hogy megvalósuljon. Nincs saját energiaforrásuk, csak indulóenergiájuk létezik, ami 14 napra elegendő. Önmaguktól nem oltódnak ki, saját energiaellátásuk elapadása állíthatja csak meg őket. Ez azt jelenti, hogy 14 nap múlva a gondolat elementárja felbomlik.

Viszont! Minél többször gondolunk rájuk, annál több elementárt hozunk létre, amiknek mind-mind az lesz a feladata, hogy megvalósuljon. Megerősíthetjük őket úgy is, ha leírjuk egy darab papírra az elérendő programot, amit a látókörünkben helyezünk el, vagyis ahányszor meglátjuk, mindannyiszor eszünkbe jut, és teremtünk egy-kettő-öt-tíz stb. újabb elementárt. Jó trükk erre a pénztárcában jól látható helyen elhelyezett papírka a következő felirattal "Amennyit kiadok, a duplája jön vissza!"

Nem mindegy azonban a megfogalmazás! Ugyanis az elementárok nem ismerik a "nem" szót, így ha nem figyelünk oda,  programunkkal éppen ellenkező hatást érünk el. Vagyis a "Nem vagyok szegény!" helyett a "Gazdag vagyok!" legyen a gondolatunk!


Mi van akkor, ha két ellentétes értelmű gondolatunk van? Ilyenkor a gondolat erejétől függ, hogy melyik fog megvalósulni.


És mi történik akkor, ha valami olyan jutott eszünkbe, ami jobb lenne, ha meg se történne?  Nos, egy elementár létrejöttéhez 8 másodpercre van szükség, ennyi idő áll rendelkezésünkre, hogy visszaszívjuk a gondolatot. Ezt egy egyszerű töröld-töröld! szócskával megtehetjük. Viszont ha ezt elmulasztottuk, akkor legalább 7 pozitív elementárt kell teremtenünk, és minél több pozitív érzelemmel megtöltenünk, hogy semlegesítsük a nem kívánt gondolatokat.


És végül egy jó tanács: nem érdemes félni dolgoktól, mert a félelemmel is príma kis elementárokat tudunk teremteni. Minél erősebben félünk valamitől, annál több benne az érzelmi töltet, annál erősebb a gondolat elementárja is. Tehát próbáljunk meg azzal foglalkozni, aminek a megvalósulását szeretnénk! (Vagyis pl. az egészségen és ne a betegségen járjon az eszünk!)
Rossz: Nem vagyok beteg! Jó: Egészséges vagyok!

Kívánok Nektek sikeres pozitív teremtéseket, és várom a beszámolókat!

Napsugarakat:

Bodorka

Szólj hozzá!

Címkék: ezoterikus lények

A bejegyzés trackback címe:

https://ezoterika.blog.hu/api/trackback/id/tr715774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása